Prva vožnja i odlazak na dokovanje Novogradnje 487

Prva vožnja i odlazak na dokovanje Novogradnje 487
Brodosplit

Iz luke brodogradilišta Brodosplit jučer popodne po prvi put vlastitim je pogonom na dokovanje u Viktor Lenac otplovila Novogradnja 487, putničkog broda za polarne ekspedicije, koji će nositi ime ”Ultramarine”.

Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije.

Ovaj brod je praktički većim dijelom sagrađen tijekom pandemije koronavirusa, a porinut je u more u svibnju ove godine uslijed nevjerojatnih okolnosti i otežanih uvjeta i pandemije koja sada doživljava svoj vrhunac.

Porinuće u vrijeme pandemije dokaz je sposobnosti Brodosplita da i u najtežim uvjetima završava naručene poslove u ugovorenim rokovima.

Nakon dokovanja novogradnja će se vratiti u splitski akvatorij, gdje će se obaviti probne vožnje i završno opremanje prije primopredaje koja će se dogoditi u prvoj polovici veljače.

Ultramarine dugačak je 128 metara i širok 21,5 metara te će moći primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima.

Brod će također imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih.

PO/Foto: Brodosplit