PROŠLO JE 25. GODINA OD OSLOBAĐANJE MASLENICE: U Zadru se prisjećaju te uspješne operacije

prtsc HRT

Obilježavanje 25. obljetnice VRO Maslenica započelo je danas u Zadru gdje su posjetitelji mogli razgledati izložbu naoružanja i opreme Oružanih snaga RH i MUP-a.

HRZ i PZO/M.Karačić

Program je započeo svečanim razvijanjem 25-metarske hrvatske zastave sa zvonika katedrale Svete Stošije iznad kojeg je preletjela akrobatska grupa “Krila Oluje” koja je nakon toga i izvela  letački program na zadarskoj Rivi.

U jednom od šatora građani su mogli isprobati i simulator borbenog aviona te se informirati o mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH.
‘Ovu obljetnicu posvećujemo svim našim poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i sudionicima VRO Maslenica. Posebno mi je bilo drago vidjeti i ponovno sresti neposredne sudionike ove operacije kojom smo spojili Sjever i Jug Hrvatske i omogućili Gradu Zadru i dijelu Zadarske županije slobodniji život, jer od tada više nisu bili na izravnom udaru neprijateljske vatre. Operacija Maslenica u svima nama budi osjećaj ponosa, časti i pobjedničkog zanosa, a posebno želim zahvaliti Gradu Zadru, Zadarskoj županiji,  Ministarstvu branitelja, Policijskoj upravi Zadarskoj, svim udrugama iz Domovinskog rata kao i brojnim ustanovama i lokalnim zajednicama koje sudjeluju i pružaju potporu u obilježavanju ove važne obljetnice”, naglasio je general-bojnik Mladen Fuzul.

HRZ i PZO/M.Karačić

Program obilježavanja nastavlja se sutra, u nedjelju 21. siječnja 2018. kada će se služiti Sv. misa za Domovinu u katedrali Svete Stošije s početkom u 11,00 sati, a u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19,00 sati koncert će održati Orkestar HRM-a te klape “Sveti Juraj” i “Sveti Mihovil”.

RSS