Prošlo je 13 godina od stradavanja 12 vatrogasaca: ‘Tragedija poput kornatske ne smije se više ponoviti’

Prošlo je 13 godina od stradavanja 12 vatrogasaca
prtsc Youtube

Ministar Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca naglasivši kako se ovakve tragedije više ne bi smjele ponoviti

Trinaesta obljetnica kornatske tragedije, jedne od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, obilježava se danas, 30. kolovoza 2020. godine.

Tragedija se dogodila kada je u akciji gašenja požara na otoku Velikom Kornatu u kojoj je sudjelovalo 13 vatrogasaca, 12 vatrogasaca poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog na Murteru.

U ovoj prigodi ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca naglasivši kako je ovo najveća tragedija koja je pogodila Hrvatsku od njezina osamostaljenja.

“I nakon 13 godina moramo čuvati uspomenu na najveću tragediju koja je pogodila hrvatsko vatrogastvo tijekom koje su smrtno stradali mladi životi. Zadaća je svih nas da iz ove tragedije izvučemo pouku kako se ovakvi ili slični događaji ne bi ponovili”, poručio je ministar Banožić.

izvor: MORH