Promovirana prva generacija certificiranih Povjerljivih osoba

Prva generacija certificiranih Povjerljivih osoba

U nazočnosti suvoditelja programa obrazovanja, dekana Visoke policijske škole u Zagrebu dr.sc. Krunoslava Borovca i Alena Ostojića, predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u četvrtak, 11. srpnja 2019. u Zagrebu, je promovirana prva generacija polaznika programa certificiranja Povjerljiva osoba za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti, sukladno odredbama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

Polaznici iz HERA-e, Cemexa, Peveca, Podravke, HZMO-a, Ericssona, Inter-Neta, odslušali su 10 nastavnih sati predavanja i položili modularne ispite  čime su uspješno savladali program obrazovanja i stekli certifikat Povjerljiva osoba.

Program su u zajednički organizirali Hrvatska udruga menadžera sigurnosti  i Visoka policijska škola u Zagrebu, a polaznici su usvajali nova znanja, vještine i kompetencije iz područja:

  • Normativni okvir internih istražitelja;  Stjepan Gluščić, Visoka policijska škola u Zagrebu
  • Prijavljivanje nepravilnosti i postupanje po prijavi nepravilnosti; Joško Morić, mag.politologije, predsjednik Odbora za nepravilnosti Grupe Zagrebački holding
  • Sudska zaštitu; Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
  • Privatni detektivi kao komponenta istraživanja prijavljenih nepravilnosti; Dinka Rajčić, dipl.iur., članica Uprave Intel Plan Zagreb

Više o terminu iduće edukacije zatražite putem e-maila: info@uhms.hr

DBO/ Foto: HUMS