Promovirana druga generacija certificiranih Voditelja unutarnje službe zaštite

U nazočnosti ravnatelja Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj – Business Security Academy, dr.sc. Đure Črnjaka i Alena Ostojića, predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u Zagrebu je u ponedjeljak, 01. srpnja 2019. promovirana druga generacija polaznika programa certificiranja Voditelja unutarnje službe zaštite.

Polaznici iz Zagrebačkog holdinga, Vodoopskrbe i odvodnje Zagreb, Trgovine Krk i APIS IT, su odslušali 10 nastavnih sati predavanja i položili modularne ispite čime su uspješno savladali program neformalnog obrazovanja i stekli certifikat Voditelja unutarnje službe zaštite.

Program organizira Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj uz potporu Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a polaznici su usvajali nova znanja, vještine i kompetencije iz područja:

  • Arhitektura korporativne sigurnosti s posebnim osvrtom na unutarnju službu zaštite
  • Organizacija rada unutarnje službe zaštitu
  • Sinergija javne i korporativne sigurnosti
  • Rukovođenje unutarnjom službom zaštite
  • Primjena novih tehnologija u radu zaštitara i čuvara

Predavači su bili  Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a, Slaven Gospić, predsjednik Odbora za sigurnost u turizmu HUMS-a, dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, dr.sc. Darko Palačić, Predsjednik Odbora za standardizaciju sigurnosti i Dejan Šobić, Predsjednik Odbora za nove tehnologije HUMS-a.

Nova edukacija budućih certificiranih Voditelja unutarnjih službi zaštite u pripremi je u rujnu 2019.

DBO/ Foto: HUMS