PREDSJEDNICA TRAŽI OD SVOG VIJEĆA: Bolje uključite vatrogasce u budući sustav domovinske sigurnosti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 10. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost na kojoj su, osim članova Vijeća, sudjelovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vatrogasne zajednice te glavni i županijski vatrogasni zapovjednici.

Na sjednici je, kako je priopćeno uiz Ureda predsjednice, predstavljena analiza protupožarne sezone 2017. godine te su razmotrene naučene lekcije i prijedlozi u pogledu daljnjeg povećanja učinkovitosti i koordinacije sustava protupožarnog djelovanja u Republici Hrvatskoj. U tome je pogledu posebni naglasak stavljen na pitanje što učinkovitijeg uvezivanja vatrogastva u budući sustav domovinske sigurnosti.

Temeljem iznesenoga u raspravi, predsjednica Grabar-Kitarović zatražila je od Vijeća za domovinsku sigurnost izradu podrobne raščlambe te prijedloga mjera za daljnje unapređivanje sustava, koji će biti polazištem za daljnju raspravu i usuglašavanje stavova u procesu ustrojavanja sustava domovinske sigurnosti.

RSS