U susret konferenciji “Sigurnost povijesnih gradova”: Predavanje Petera Tarlowa „Priča o newyorškim plavcima: kako je New York postao siguran grad“

Wikipedia

U tjednu u kojem se odvija 2. međunarodna znanstvena konferencija „Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma“ u organizaciji Regionalnog kluba IPA splitsko-dalmatinska, Hrvatske udruge povijesnih gradova i Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, Sveučilište u Splitu ugostit će dr. sc. Petera Tarlowa, jednog od glavnih pozvanih predavača konferencije.

U sklopu posjeta, u srijedu 14. ožujka s početkom u 12.30 sati, u amfiteatru Prirodoslovno-matematičkog fakulteta A1-1 (1. kat zapad), Zgrada tri fakulteta. R. Boškovića 33. , dr. sc. Peter Tarlow održat će izlaganje pod nazivom: „Priča o newyorškim plavcima: kako je New York postao siguran grad“.

Predavanje je namijenjeno nastavnicima, studentima, članovima kluba IPA, zaposlenicima MUP-a, kao i svim drugim zainteresiranima.

Dr. Tarlow, osnivač i predsjednik američke udruge Tourism & More, poznati je predavač i stručnjak na području sigurnosti i turizma. Bavi se utjecajem kriminala i terorizma na turizam, upravljanjem rizicima u turizmu te njihovom utjecaju na gospodarski razvoj. Još od 1990. godine, dr. Tarlow održava predavanja diljem svijeta na temu turizma i kriminala za potrebe izobrazbe policije i sigurnosnih djelatnika koji rade u turizmu.

Dr. Tarlow obučava turističke djelatnike i sigurnosno osoblje na više jezika te pokriva široki raspon tema, uključujući aktualne i buduće trendove u turističkoj industriji, pitanja kriminala i terorizma, ulogu policije u gospodarskom razvoju i međunarodnu trgovinu. U SAD-u, radio je i u svojstvu sudskog vještaka u području sigurnosti i zaštite u turizmu te upravljanja rizicima.

Jedan je od najuglednijih autora u području turizma i sigurnosti te je na tu temu objavio nekoliko knjiga i brojne znanstvene članke u poznatim međunarodnim časopisima.

Dr. Tarlow radio je i surađivao s brojnim agencijama vlade SAD-a, uključujući carinu, FBI, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo domovinske sigurnosti, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, Ured za melioraciju i brojne druge.

Više  o  konferenciji „Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma“ dostupno je na  stranici http://www.shcconference.com/.

DBO