POTJERA NA GRANICI S BIH: Policija pucala na krijumčara ljudi, ranjeno dvoje djece

MUP RH

Zadarska policija potvrdila je da su sinoć oko 22 sata njihovi djelatnici spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, međutim pri tome je došlo do pucnjave u kojoj je dvoje djece ozlijeđeno.

Policija je dobila dojavu da se na području Donjeg Lapca nalazi kombi stranih nacionalnih oznaka. U njemu su, sumnjalo se odmah, bili ilegalni migratni koji su nezakonito prešli granicu s BiH.

Međutim, kombi se nije zaustavio na znak policije pa je uslijedila potjera. Nakon što kombi dva puta nije stao u Rašteli mu je postavljena blokada. Policajci su ponovno pokušali zaustaviti krijumčara.

Budući da se ni tada nije zaustavio, već je nastavio vožnju prema policajcima, oni su kako bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 stranaca, mahom Afganistanaca i Iračana. Među njima je dvoje djece ranjeno vatrenim oružjem, dok je još najmanje sedam osoba ozlijeđeno tijekom opasne vožnje.

“Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici”, potvrđeno je iz PU zadarske koja još uvijek traga za krijumčarem.

Ana Raić-Knežević