Policija upala na okupljanje brzih automobila. Jedno dijete ozlijeđeno na parkiralištu

Svijetsigurnosti.com

Zagrebačka policija izvijestila je o novoj nesreći na okupljanju brzih automobila. Ozlijeđeno je dijete, koje se trenutno nalazi u bolnici. Nesreća nije izravno povezana sa sportskim vozilima, no dogodila se u neposrednoj blizini na parkiralištu.

Naime, na temelju operativnih saznanja o održavanju karavane OneLife Rally od 24. lipnja do 1. srpnja na relaciji Rim-Bukurešt, koja bi se na svom proputovanju trebala zadržati i u Zagrebu, policijski službenici su u utorak u poslijepodnevnim satima na parkiralištu na Jadranskoj aveniji u zagrebačkom naselju Blato zatekli skupinu od oko 2000 ljudi, okupljenih oko stotinjak parkiranih sportskih automobila.

Obavljajući potrebne provjere, policijski službenici utvrdili su da se radi o okupljanju koje prethodno nije prijavljeno policiji sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

“Na navedenom prostoru bio je okupljen velik broj osoba, a među njima i velik broj roditelja s djecom čija je namjera bila izbliza vidjeti jedinstvene automobile, a ujedno je i velik broj građana na prostor parkirališta došao svojim osobnim automobilima. Kako bi se poduzele sve potrebne mjere i radnje da bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u navedenim okolnostima, angažirani su policijski službenici prometne, temeljne i interventne policije. Policijski su službenici na prilaznim pravcima pojačano nadzirali promet s ciljem smanjenja gužve te preventivnog djelovanja odnosno sprječavanja neželjenih događaja.

Oko 17.25 sati zaprimljena je dojava o naletu osobnog automobila na dijete na istom parkirališnom prostoru, a za koje je utvrđeno da se nalazi izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila karavane. Liječnička pomoć ozlijeđenom djetetu pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno, ali izvan životne opasnosti”, priopćeno je.

U tijeku je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će se utvrditi sve okolnosti prometne nesreće.

“U ovom trenutku možemo potvrditi kako prometna nesreća nije u izravnoj vezi s vozilima sudionika neprijavljenog javnog okupljanja, već se, kako smo ranije naveli, dogodila izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila karavane”, poručuju.

Nadzorom je obuhvaćeno ukupno 312 vozača od koji je 229 vozača alkotestirano. Zbog sumnje u tehničku ispravnost, šest vozila upućeno je na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled, od kojih su tri vozila posjetitelja, a tri su vozila sudionika događanja, odnosno karavane.

“Obavljenim tehničkim pregledima, zbog tehničke neispravnosti svih je šest osobnih automobila isključeno iz prometa”, dodaju.

Prilikom nadzora vozača utvrđen je jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja neoznačavanja vozila registarskim pločicama, jedan prekršaj nenošenja vozačke dozvole te jedan nenošenja prometne dozvole.

Policijski službenici utvrdili su identitet organizatora ovog okupljanja, a riječ je o 38-godišnjem slovenskom državljaninu koji je priveden jer nije prijavio javno okupljanje te je time, kako navodi PU zagrebačka, prekršio Zakon o javnom okupljanju.

RSS