Izlaganje ravnatelja SOA-e na seminaru Udruženja europskih novinara u Španjolskoj

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić održao je izlaganje na 35. Međunarodnom seminaru o sigurnosti i obrani koji se održavao 21. i 22. lipnja 2023. u Toledu, Kraljevina Španjolska.

Seminar je organiziralo Udruženje europskih novinara (La Asociación de Periodistas Europeos – APE, https://www.apeuropeos.org/) u suradnji sa španjolskim Ministarstvom obrane.

Ravnatelj SOA-e održao je izlaganje „Virus de la propaganda rusa“ o ruskoj propagandi u kontekstu rata u Ukrajini, s posebnim osvrtom na područje jugoistočne Europe. Uz ravnatelja SOA-e, na dijelu seminara pod nazivom „Propaganda, dezinformacije i nekonvencionalne prijetnje“, sudjelovali su general Carlos Javier Frías, ravnatelj Vojnog učilišta španjolske vojske, Sergio Sánchez, komunikacijski i sigurnosni stručnjak te Carlos Franganillo, novinar i urednik španjolske javne radiotelevizije.

Udruženje europskih novinara u Španjolskoj prvi međunarodni seminar o sigurnosti i obrani organiziralo je 1983. godine, a ovogodišnji seminar je 35. po redu. Cilj ovogodišnjeg seminara je potaknuti raspravu između stručnjaka iz civilnog i vojnog područja, nacionalnih i inozemnih institucija, akademske zajednice i novinara o temama ruske agresije na Ukrajinu, ratne diplomacije, rješenju ukrajinskog rata te pogledima na NATO i EU.

 

DBO/ Foto: Twiter Asociación de Periodistas Europeos (@apeuropeos)