Policajcu koji je nehotice službenim pištoljem ubio djevojku prijeti do 8 godina zatvora

prtsc

Osječka policija izvijestila je kako je u srijedu oko 22:05 sati u stanu u Osijeku došlo do smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje. Zbog toga mu prijeti do osam godina zatvora.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju od kojih ozljeda je preminula. S kaznenom prijavom predan je pritvorskom nadzorniku.

“Rješenjem načelnika Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenik je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka”, priopćeno je.

RSS