PARTNERSHIP FOR EDUCATION: Počela edukacija policajaca o visokotehnološkom kriminalitetu

MUP RH

Petodnevni 3. modul “Partnership for education” , posvećen računalnom kriminalitetu, virtualnim valutama i kriptovalutama, počeo je danas na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Pomoćnica načelnika Policijske akademije Danijela Petković pozdravila je sve prisutne u ime glavnog ravnatelja i načelnika Policijske akademije, a regionalni časnik za sigurnost SAD-a, Roger Thyen, rekao je kako će ovom edukacijom polaznici postići sofisticiraniji pristup u rješavanju računalni kriminaliteta i usavršiti nove tehnike i znanja koja će im u budućnosti koristiti da regija bude još sigurnija od raznih vrsta kriminaliteta. Također smatra da će im ova edukacija proširiti međusobne kontakte i osigurati nastavak suradnje.

Na ovom modulu sudjelovat će 26 policijskih službenika iz linije rada visokotehnološkog kriminaliteta i tužitelja zemalja Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske, dok će svoja znanja i profesionalna iskustva prenijeti instruktori iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kroz Program „Partnership for education“ Republika Hrvatska ostvarila je dugogodišnju koherentnu i uspješnu suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama koja je započela još 2013. godine. Razlog tome su vrlo dobri bilateralni odnosi dviju zemalja. Sjedinjene Američke Države prepoznale su uložene napore u jačanju mehanizama hrvatske policije te njihovu spremnost u borbi protiv organiziranog i transnacionalnog kriminala.

RSS