Panel u Solinu: ‘Računalna sigurnost u turizmu’

PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu „SafetyNet-Bitka za sigurnost“, tako u ponedjeljak 12. lipnja u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Solina organizira panel raspravu/edukaciju vezano uz računalno sigurnost i sigurnost na Internetu.

“Želimo građanima, posebno onima koji se bave turizmom, približiti temu računalne sigurnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta tijekom poslovanja. Želimo da 2023. bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji u svim segmentima. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba”, priopćeno je.

“Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Objavili smo informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije  „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu”, navode.

Panel je organiziran u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. s početkom u  17 sati, u turističkom centru, na izvoru rijeke Jadra. Uz predstavnike Grada Solina i TZ Solina sudjelovat će i načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

RSS