Otvoren 17. međunarodni simpozij “Protuminsko djelovanje 2021.”

Otvoren 17. međunarodni simpozij “Protuminsko djelovanje 2021.”
MUP

Dr. sc. Damir Trut, pomoćnik ministra, je u ime predsjednika Vlade RH i potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, kao resornog ministra za poslove civilne zaštite i razminiranje te u svoje osobno, ime izrazio važnost daljnjeg osnaživanja i revitalizacije svijesti sviju nas o još uvijek prisutnoj minskoj opasnosti, kao globalnoj sigurnosnoj, gospodarskoj i ekološkoj problematici.

Uz pomoćnika ministra kao izaslanika Vlade RH, otvorenju su nazočili direktorica HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku Katarina Markt, veleposlanik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) Henrik Villadsen, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Deur, koordinatori za poslove civilne zaštite Marijana Klanac i Neven Karas te brojni drugi strani i domaći visoki dužnosnici.

U sklopu simpozija pomoćnik ministra održao je prezentaciju i upoznao sve prisutne s trenutnim stanjem hrvatskog sustava protuminskog djelovanja te s postignućima sustava u proteklom razdoblju.

Simpozij se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora i u suradnji HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE – Koordinator projekta u Ukrajini) u Novom Vinodolskom.

Ovaj međunarodni simpozij izvrsna je prilika za sve sudionike kako bi razmijenili iskustva, razmotrili rješenja tehničkih i upravljačkih problema te dobili uvid u najnovije tehnologije na području protuminskog djelovanja.

  1. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2021.“ održava se od 16. do 18. lipnja.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: MUP