OTKRIVENO: Kako je troje službenika ukralo više od pet milijuna kuna iz banke u Metkoviću

MUP RH

Policija je uhitila troje djelatnika Raiffeisen banke u Metkoviću odakle je nestalo pet milijuna kuna. Riječ je o dvije službenice i jednom službeniku koji su osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti, te o krivotvorenju isprava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su njih troje, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Naime, utvrđeno je da su pisali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Sumnja se da su od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine pribavili imovinsku korist od preko pet milijuna kuna. Za taj isti iznos oštećena je banka za koju su radili.

“Svo troje osumnjičenih su uhićeni jučer, 27. travnja na području Metkovića, Ploča i Opuzena, te će danas, tijekom jutarnjih sati, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Ranije su mediji objavili da su ovi službenici planirali uložiti ukradeni novac, te ga nakon zarade vratiti banci, no manjak je otkriven prije nego što im je to uspjelo.

A. R. K.