Ostojić: HUMS uvodi bodovanje stručnog usavršavanja i osposobljavanja članova

CMKS – Alen Ostojić 2021 Opatija

Pandemija COVID-19 bila je glavni razlog da je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u 2020. godini odgodila uvođenje bodovanja kontinuiranog profesionalnog usavršavanja članova, međutim s 01. siječnja 2023. kreće HUMS-ova CPD shema.

„HUMS se zalaže za podizanje standarda u korporativnoj i industriji privatne sigurnosti. Ovom novom dimenzijom djelovanja poticat ćemo članove da razmišljaju o tome kako se mogu dalje profesionalno usavršavati i razvijati. Priroda profesije menadžera korporativne sigurnosti povezana je sa rizicima i stalnim promjenama. S toga ona nužno zahtijeva dinamičan put učenja. Upravo zato, HUMS uvodi novu dimenziju svoga djelovanja – kontinuirani profesionalni razvoj (Continuing Professional  Development ) članova. CPD  shema je dragovoljna. Svi članovi će imati mogućnost kontinuiranog stručnog usavršavanja i osposobljavanja sudjelovanjem u godišnjoj CPD shemi, koja će imati veliki raspon aktivnosti grupiranih u područjima formalnog i neformalnog učenja.  Gotovo sve što će naši članovi učiniti, a da rezultira njihovim novim znanjima o menadžmentu, korporativnoj, privatnoj, nacionalnoj i domovinskoj sigurnosti, računat će se u stjecaju CPD bodova. Strukturirani pristup profesionalnom razvoju pomoći će da pratite promjene unutar sektora korporativne sigurnosti, porepoznate kompetencije, budete motiviraniji za poboljšanje svojih vještina i u konačnici da ostvarite ciljeve i napredak u karijeri“, rekao je predsjednik HUMS-a Alen Ostojić, CSO,CMS,CMKS.

Kako saznajemo, CPD godina trajat će od 01. siječnja do 31. prosinca. Tijekom tog vremena članovi HUMS-a  stjecat će bodove za provedene aktivnosti u području integralne sigurnosti u organizaciji HUMS-a i Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj. Da bi se bodovale konferencije, seminari, tečajevi te ostali strukturirani oblici učenja koje provode drugi poslovni  subjekti, isti će se morati akreditirati pri HUMS-ovom CPD Certifikacijskom centru.  Na čelu ovog centra saznajemo imenovan je dr.sc. Đuro Črnjak, ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj, ujedno potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

DBO/ Foto: svijetsigurnosti.com