Opet ljudska ruka? Utvrđuje se točan uzrok golemog požara na Zrču

Zrče požar
screenshot

Više sati vatrogasci su se borili s golemim požarom na Zrču, zbog kojeg su brojni posjetitelji evakuirani. Sada slijedi utvrđivanje točnog uzroka požara.

Borova šuma uz plažu Zrće na Pagu gorjela je u utorak ujutro, od četiri do iza sedam sati.  Evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera. Rekli su to Hini iz županijskog Vatrogasnog zapovjedništva.

Bura otežavala gašenje

Promet je na državnoj cesti DC106 Pag-Novalja u Novalji bio od 4 sata do 7:10 potpuno prekinut. Sada je normaliziran, potvrdili su u Policijskoj postaji Novalja.

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom. Lokaliziran je u sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

Bura je otežavala gašenje, ali gromova nije bilo i Lončarić ne dvoji da “uzrok požara leži u ljudskom faktoru” jer veliki je požar tu bio i 2019. i 2020.

Policija utvrđuje uzrok

“Na policiji je da to utvrdi, kao i je li bilo iz nehaja ili namjerno”, rekao je Lončarić. Zadovoljan je što je, unatoč teškim okolnostima, sve dobro proteklo, što nitko nije ozlijeđen i što je šteta isključivo na šumi i niskom raslinju, ali ne i na objektima.

Više detalja o gašenju ovog velikog požara pročitajte OVDJE.

RSS