Odvjetnica upozorila što se događa s vašim osobnim podacima nakon korištenja novog FacaAppa

prtsc Youtube

Posljednjih nekoliko dana društvenim se mrežama šire fotografije na kojima su korisnici umjetno postarani. No iza aplikacije koja je, na prvi pogled, osmišljena samo za zabavu krije se i sasvim ozbiljna opasnost od zlouporabe osobnih podataka i fotografija.

Kako prenosi Zimo, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na uvjete korištenja aplikacije u kojima je pronašla zabrinjavajuće informacije. Tako svi koji instaliraju aplikaciju i prihvate uvjete korištenja FaceAppu daju “stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta” dozvolu za “korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela” od vašeg sadržaja.

Drugim riječima, korisnici FaceAppu daju privolu za korištenje njihovih fotografija, imena i prezimena, korisničkog imena i sveg ostalog za što god im treba, uključujući i reklame.

Čak i ako korisnici imaju isključenu opciju pristupa fotografijama pohranjenima na njihovim uređajima, ova aplikacija tu opciju ignorira i pristupa fotografijama.

Uz to, Zimo javlja da je aplikacija FaceApp napravljena u Rusiji, što znači da su svi podaci poslani u Rusiju. Naime, iza aplikacije koja je dostupna od 2017. godine stoji Yaroslav Goncharov, bivši inženjer Microsofta i Yandexa.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

RSS