Održana nova sjednica zagrebačkog Stožera civilne zaštite

Stožer czg

U utorak, 10. ožujka 2020. nešto prije 19 sati održana je konferencija za novinare Stožera za civilnu zaštitu Grada Zagreba koju je ranije sazvala doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, ujedno načelnica Stožera.

Majić je naglasila kako zagrebački Stožer prati upute Nacionalnog stožera. Osvrnula se na okupljanja iznad 1000 sudionika za koje je Nacionalni stožer preporučio odgađanje. “Upute su jasne i molimo organizatore da ih se pridržavaju”, rekla je Majić i dodala kako će svi organizatori većih događanja, koji su poslali upite, ubrzo dobiti odgovore. “Svaki se događaj razmatra pojedinačno, po uputi Nacionalnog stožera ali obuhvatiti će samo one događaje koji su u planu realizacije 11. ožujka”, istaknula je Majić.

“Grad Zagreb raspolaže sa 12 epidemiologa koji su 24 sata na terenu”, naglasila je Majić uz konstataciju da sve odluke koje zagrebački Stožer može donijeti, moraju se temeljiti na njihovom mišljenju.

Majić je istaknula kako im je zdravlje sugrađana na prvom mjestu te kako ga niti jednim svojim postupkom Stožer neće ugroziti.

DBO/ Foto: zagreb.hr