NYPD povlači policajce koji su zaduženi za sigurnost škola i provođenje prometa?

NYPD - povlačenje policajaca
Pixabay

Usred poziva na masovne rezove u gradskim policijskim snagama, povjerenik NYPD-a, Dermot Shea, izjavio je kako je odjel spreman odustati od odgovornosti u vezi sa školskom sigurnošću i prometom.

U utorak je Shea, u jednom intervjuu, naveo kako je NYPD spreman prepustiti neke pomoćne funkcije, poput sigurnosti škola i provođenje prometa, što bi smanjilo proračun odjela za oko 500 milijuna dolara godišnje.

Rasprave o potencijalnim smanjenjima sredstava za NYPD uslijedile su nakon što su članovi gradskog vijeća, prošlog petka, zatražili smanjenje godišnjeg proračuna odjela za milijardu dolara.

Pozivi za smanjenje budžeta NYPD-a uslijedili su nakon tjedana protesta protiv policijske brutalnosti u cijeloj zemlji nakon smrti Georgea Floyda u Minneapolisu.

Trenutno u školama diljem grada radi 5200 službenika za školsku sigurnost, a NYPD je odbio pružiti konkretne informacije o tome koliko školskih službenika za sigurnost radi na otoku Staten.

Ured gradonačelnika nije odgovorio na zahtjev za komentare u vezi s najnovijim primjedbama povjerenika Sheae o spremnosti NYPD-a da ukloni policajce iz područja školske sigurnosti i provođenja prometa.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto:Pixabay