NOVO ULAGANJE U SIGURNOST: Poreč će cijele godine sufinancirati smještaj policajaca

prtsc Youtube

Ministarstvo unutarnjih poslova projekt “Sigurna turistička sezona“ u Istri provodi već deset godina, a porečki dio projekta u Maloj vijećnici Grada predstavili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda i jedan od inozemnih policajaca u projektu, Marijo Dakić iz Hannovera u Njemačkoj, priopćeno je iz gradske uprave.

– Poreč tijekom ljetnih mjeseci naraste u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 120.000 ljudi. Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važno da dobro surađujemo i podržavamo rad Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda Porečana i njihovih brojnih gostiju – rekao je gradonačelnik i dodao: – Upravo zato ćemo od početka 2019. godine sufinancirati smještaj policajcima kroz cijelu godinu, a već sada kroz turističku sezonu smještaj omogućuju i velike turističke tvrtke s našeg područja.-

I načelnik policije pohvalio je dobru suradnju s Gradom i cijelom zajednicom, naglasivši kako je glavni prioritet Policijske postaje Poreč sigurnost građana Poreča, njihovih gostiju kao i stanovnika naselja na području nadležnosti porečke policije, s ciljem da turistička sezona protekne sigurno.

– Ljetna, turistička sezona je upravo vrijeme kada se događa najveći broj kaznenih dijela, posebno na području imovinskog kriminaliteta, krađa i teških krađa te narušavanja javnog reda i mira. Kako bi turistička sezona protekla sigurno, Policijska postaja Poreč, u suradnji s Policijskom upravom istarskom i Ministarstvom unutarnjih poslova, osigurala je uvjete boravka policijskog službenika iz Njemačke koji će, u odori njemačke policije, obavljati ophodnju s policijskim službenicima iz Policijske postaje Poreč i pomoći im u komunikaciji sa stranim turistima s njemačkog govornog područja kao i u prevenciji kaznenih dijela i stanja u prometu s čime će se postići povećanje sigurnosti stranih gostiju tijekom boravka u Hrvatskoj – rekao je Švenda.

Na području nadležnosti Policijske uprave Istarske, u sklopu ovogodišnjeg projekta „Sigurna turistička sezona“, do 1. rujna boravit će 17 policijskih službenika iz Austrije, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Slovenije i po prvi puta iz Mađarske. Svi službenici raspoređeni su po istarskim policijskim postajama, ali će djelovati i u postajama u kojima se ukaže potreba.

Njemačkom policajcu Dakiću ovo je već treća godina da sudjeluje u projektu u Poreču. – Posao dodatno olakšava to što govorim i njemački i hrvatski jezik, a turistima iz Njemačke svakako je drago da i na odmoru mogu vidjeti policijskog službenika iz svoje zemlje – zaključio je Dakić.

RSS