Novih 20 projekata za veću sigurnost prometa u Varaždinskoj županiji

prtsc Grad Varaždin

Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije ove godine radit će na realizaciji projekata započetih prošle godine, ali i na pokretanju novih. Najavio je to na održanoj konstituirajućoj sjednici Zvonimir Sabati, novoizabrani predsjednik savjeta i potpredsjednik Županijske skupštine, prenosi studiom.hr

Savjet broji 14 članova, a za potpredsjednika je izabran Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. Svrha postojanja Savjeta, osnovanog kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine, jest da se rješavaju pitanja od interesa za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, odnosno da se poveća sigurnost svih sudionika u prometu.

Prošle je godine iz Nacionalnog programa za sigurnost prometa sufinancirano i realizirano osam projekata. Za 2018. jedinice lokalnih samouprava prijavile su ukupno 20 projekata, a koji će od njih će biti sufinancirani bit će poznato kroz desetak dana, najavio je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske. Sigurnost na varaždinskim prometnicama ocijenio je zadovoljavajućom jer, iako je prošle godine zabilježen porast prometnih nesreća od tri posto u odnosu 2016. godinu,  najvažnije je da se broj nesreća sa smrtno stradalim osobama jako smanjio, rekao je službenik Policijske uprave varaždinske.

Na sjednice Savjeta bit će pozvani i predstavnici općina i gradova kako bi se čuli i problemi tih jedinica vezanih za prometnice na njihovome području, najavio je Sabati.

izvor: studiom.hr