Novi projekt Hrvatske studentske asocijacije: “Osposobljavanje mladih u kriznim situacijama”

Novi projekt Hrvatske studentske asocijacije -
Hrvatska studentska asocijacija

Hrvatska studentska asocijacija odlučila je, zbog kriznih situacija koje su zadesile našu zemlju, ali i čitav svijet, napraviti potpuno novi projekt Osposobljavanje mladih u kriznim situacijama.

Osposobljavanje mladih u kriznim situacijama trenutno je jedan od najpotrebnijih projekata u ovim vremenima pandemije, potresa, poplava te ostalih klimatskih promjena koje donose za sobom velike štete i gubitke kako imovine, tako i ljudi.

Iako smo na trusnom području, području podložnom požarima i poplavama, našom zemljom uvijek odzvanjaju riječi „neće baš nas“.

Kada se dogode neke od navedenih kriznih situacija reakcije mladih su usporene, mladi se zbune i ne znaju koji je idući korak.

Kao što znamo znanje je moć koja pokreće svijet, aktivira ljude da djeluju i čine dobro, a  promjene kreću od samih pojedinaca te je potrebno reći stop neznanju o kriznim situacijama koje mogu uništiti brojne živote.

Pitanja mladih što učiniti u određenoj situaciji sve su učestalija, a Hrvatska studentska asocijacija odlučila je putem ovog kreativnog projekta na pamtljiv način uz visokostručne predavače prikazati mladima, ali i širokoj javnosti, adekvatne korake u kriznim situacijama koje će upamtiti za cijeli život.

Uzimajući u obzir da je ovakav projekt prvi svoje prirode u studentskim udrugama, od iznimne je važnosti cjelokupnoj zajednici približiti sliku volontiranja, čime se osigurava veći broj spremnog i sposobnog stanovništva.

Projekt je zamišljen kao niz predavanja visokostručnih predavača putem jedne od online platformi 10. i 11. svibnja 2021.

Govornici će dati uvid u reagiranje na svom područja i kako se mladi najbolje mogu snaći u određenim kriznim situacijama.

15. svibnja uživo će se održati radionice prve pomoći s ozljedama koje se mogu zadobiti u određenim situacijama opasnim po život.

Više možete saznati na službenoj Facebook stranici projekta.

PO/Foto: Hrvatska studentska asocijacija