NOVI NAPAD U BOLNICI: Medicinske sestre ozbiljno su zabrinute i prozivaju ministra Kujundžića

prtsc Envision Films/Youtube

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje najnoviji fizički napad na medicinsko osoblje, koji se dogodio noćas malo iza ponoći u bjelovarskoj bolnici.

Naime, otac i sin u pijanom stanju, nakon što su doveli sinovu djevojku na porođaj u bolnicu, vikali su na primalje, gurali ih i stvarali nered dok je sin fizički nasrnuo na medicinskog tehničara te ga primao za ruke.

“Prijetnje i fizičke napade na medicinske sestre i medicinsko osoblje smatramo teško zabrinjavajućim. Tražimo uistinu provedbu zakonskih odredbi koje su donesene u siječnju te da se najžurnije počnu primjenjivati mjere koje je ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić najavio neki dan. U protivnom će se pacijenti naći u uvjetima da će zdravstvene ustanove biti dobro opremljene i zaključane jer neće biti stručnjaka koji bi u njima radili. Također apeliramo na sve dionike u sustavu zdravstvene zaštite da sva pitanja i probleme rješavaju mirnim putem”, ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec dodajući kako je nasilje neprihvatljiv i najgori mogući oblik rješavanja bilo kakvog nesporazuma, nezadovoljstva ili problema.

Komora podsjeća da je u Ministarstvu zdravstva nedavno održan hitan sastanak zbog učestalih napada na zdravstvene radnike na kojem se raspravljalo o mjerama za podizanje sigurnosti medicinskih sestara i liječnika i ostalih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

RSS