NOVI DETALJI ISTRAGE: Porota odlučuje o ključnim dokazima o ruskom miješanju u američke izbore

Posebno povjerenstvo koje istražuje rusko uplitanje u američke izbore obratilo se poroti koja bi trebala preispitati do sada prikupljene dokaze.

Američki mediji prenose kako su to prvi konkretniji potezi istrazi protiv Roberta Muellera, bišeg direktora FBI-a, koji vode prema mogućem podizanju optužnice.

Naime, Reuters javlja kako je porota izdala tzv. subpoene, odnosno zahtjeve za dostavom dokumenata i ispitivanjem na sudu relevantnih svjedoka sastanka sina američkog predsjednika Donalda Trumpa s ruskim odvjetnikom.

Predsjednik je još od pojave ovih informacija o suradnji s Rusima u predizbornoj borbi protiv Hillary Clinton zanijekao sve javne optužbe.

U američkom pravosudnom sustavu, velika porota sastaje se kako bi razmotrila je li neki dokaz dovoljno snažan da potkrijepi određene optužbe u sudskom procesu. U ovom trenutku oni ne odlučuju o krivnji.

Ovaj potez novi je težak udarac za Trumpa, smatra dio američke javnosti, dok on i dalje tvrdnje o suradnji s Rusijom opovrgava i naziva ih običnim konstrukcijama.

RSS