NOVA OBILAZNICA U PULI: Za veću protočnost i sigurnost prometa

grad Pula

Za promet je otvorena nova dionica pulske obilaznice koja je obuhvatila izgradnju dva prometna traka, nogostupa (pješačke/biciklističke staze), javne rasvjete i oborinske odvodnje te zaštitu i prelaganje postojećih instalacija. Na toj će se dionici nastaviti radovi na uređenju bankine i pokosa te hortikulturno uređenje središnjeg i rubnih zelenih pojaseva, javlja Lokalni.hr.

“Ovo je jedan od značajnijih infrastrukturnih razvojnih projekata za Grad Pulu kojim će se osigurati veća protočnost i sigurnost u prometu posebno u ljetnoj sezoni kada je promet najintenzivniji. Širenjem grada Pule možemo reći da je ovo jedna od glavnih gradskih prometnica i ulazak u ovaj projekt ispravna je odluka koja će uvelike doprinijeti svima našim sugrađanima. Upravo njima i svim ostalim sudionicima u prometu želio bih zahvaliti na razumijevanju i strpljenju za vrijeme izvođenja radova. Prilikom utvrđivanja faza izvođenja radova  vodili smo računa i utjecaj turizma, turističke sezone i samoga prometa tijekom ljeta gdje smo našli optimalan model fazne izvedbe kako bi promet čim manje bio opterećen. Veliku zahvalu upućujem i vrijednim radnicima tvrtke Cesta d.o.o. koji izvode radove pod ekstremnim temperaturnim uvjetima no upravo njihovom požrtvovnošću projekt ide sukladno planiranoj dinamici te sam siguran da ćemo do konca godine imati u potpunosti izgrađenu proširenu prometnicu s trajnim kružnim tokovima na križanju sa Šišanskom i Medulinskom cestom”, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je obišao radove.

Radovi na proširenju Ceste prekomorskih brigada (obilaznice) 2. dio 1. faze započeli su 3. travnja 2017. godine s rokom izvođenja radova od 150 radnih dana. Osim izgrađenog drugog kolnika od rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade u dužini od oko 1,2 kilometra, rekonstrukcijom raskrižja sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja te djelomičnom rekonstrukcijom prometnica koje se priključuju na ta raskrižja ukupna duljina zahvata iznosit će oko 2,2 kilometara. Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna.

RSS