Nikola Grmoja: Vlada je već pala jer je Plenković štitio kriminal u Agrokoru!

Vlada je već pala jer je Plenković štitio
Screenshot N1 Hrvatska

METKOVIĆ – Mostov Nikola Grmoja u subotu je ponovno komentirao novonastalu krizu vlasti, a ovaj puta nije birao riječi o Mostovim sada već bivšim partnerima.

“Sigurno da izglasavanjem nepovjerenja Zdravku Mariću pada i ova Vlada. Zapravo, ona je već pala, srušio ju je premijer kada je savjetima Šeksa, Gregorića i Božinovića odlučio štititi kimiral u Agrokoru. Ne da Dalić mora odstupiti, nego Plenković bi morao dati ostavku ako u roku par dana ne pokaže koja je to većina. Neka izađe onda pred građane i veli “ja sam kriv za pad jer sam štitio kriminal u Agrokoru””, kazao je Grmoja.

Tvrdi da HDZ ne može smijeniti Božu Petrova kao predsjednika Sabora.

“Koristili su poslovničke mogućnosti, koristit ćemo ih i mi. Ako će štititi kriminal neka budu sigurni da im najavljujemo rat. Svim kriminalcima i onima koji ih štite”, oštro će Grmoja.

Dodaje da pregovora s SDP-om nema jer su HDZ i HNS sve već dogovorili. “HNS se priklonio HDZ-u i nikakve druge većine nema. Probat će nakon lokalnih izbora ući u vladajuću većinu. Sada bi im to bilo štetno. Ali to je plan koji je već odavno skovan. Vidjet ćemo koji se zastupnici neće pojaviti kada će se glasati o Mariću. Znat ćemo da je to ta ekipa koja pregovaras HDZ-om”.

Grmoji je sve bilo sumnjivo već neki dan kada je bio kod ministrice kulture Nine Obuljen na sastanku o zakonu o arhivima.

“Ona je rekla da ne može prihvatiti naše amandmane, izgubila je živce, bacila mobitel… Državna tajnica je vikala. Očito je i ona znala što će se dogoditi”, rekao je Grmoja te obećao da će na lokalne izbori sada izvući “tešku artiljeriju”.

“Razmišljamo s Dobrovićem pojačati jaku listu u Zagrebu, a i da Petrov pomože meni u županiji.”

Izvor: N1 Hrvatska