Nijemci kod Rovinja sakrili kameru u prijenosni hladnjak pa snimali djecu

Nijemci kod Rovinja snimali djecu

Policijski službenici priveli su dvojicu muškarca koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 48 i 79 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

U subotu, 23. srpnja, gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili su sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju. Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili.

Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 player, četiri mobitela, sedam USB stickova i druge predmete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako su dvojica muškaraca ručno izrađenu napravu za snimanje postavili u torbu koja je izgledala kao prijenosni hladnjak te su na taj način snimali nagu djecu.

Na svibanjskom savjetovanju “Sigurnost i turizam”, u Novalji, u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti predstavnik Uprave za kriminalističku policiju Ravnateljstva policije Marko Pavić je istaknuo da profil počinitelja spolnog iskorištavanja djece na plažama čini: muškarac, stranac, sam ili u društvu drugih osoba, starosti od 38 do 60 godina, djeluje u naturističkim kampovima  i posjeduje posebno prilagođene uređaje ili skriveno snimanje.

U slučaju kada građani sumnjaju na protuzakonito ponašanje pojedinca ili skupine osoba na štetu djece, Pavić je istaknu da građani  mogu: obavijestiti policiju, obavijestiti zaštitarsku službu/osiguranje, spriječiti bijeg osobe zatečene u kaznenom djelu i o tome odmah obavijestiti policiju.

DBO / Foto: PU istarska