(Ne)Sigurnost zdrastvenih ustanova: U hodniku kardiološke klinike na Rebru uočila holter EKG pa ga u pogodnom trenutku ukrala

(Ne)Sigurnost zdrastvenih ustanova

PU zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela „Krađa“.Sumnja se da je 28. prosinca 2023. u jutarnjim satima, oko 7.20, došla u kardiološku kliniku zdravstvene ustanove u Ulici Mije Kišpatića u Zagrebu.

Nakon što je u hodniku klinike uočila holter EKG-a, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u pogodnom ga je trenutku, zajedno s torbicom za njegovo nošenje i pripadajućim kablom otuđila iz plastične kutije u kojoj se nalazio.

Nakon krađe, s otuđenim se holterom udaljila iz zdravstvene ustanove, a provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili sumnju da je počinila krađu. Holter je potom osumnjičenoj oduzet i vraćen zdravstvenoj ustanovi dok je protiv 45-godišnjakinje podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU zagrebačka.

 

DBO/ Foto: Ilustracija / Svijet sigurnosti