NAPAD NA POLICIJU? Bačena eksplozivna naprava na zgradu PU zadarske

MUP RH

Noćas, nešto prije 1 sat, u unutarnjem dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, eksplodirala je zasad nepoznata eksplozivna naprava.

U trenutku eksplozije, u blizini tog mjesta nije bilo službujućih policajaca i nema ozlijeđenih osoba, a na zgradi je pričinjena manja materijalna šteta.

Na mjestu događaja provodi se očevid u sklopu kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, potvrđeno je iz PU zaadarske.

Sindikat policije Hrvatske najoštrije je osudio ovaj, kako tvrde, sramotni i kukavički čin napada na PU zadarsku.

“Takav brutalan napad, kao i način izvršenja, možemo okarakterizirati isključivo krajnje drskim i provokativnim činom na koji očekujemo najoštriji, najbrži i maksimalan odgovor svih državnih službi zaduženih za domovinsku sigurnost. Obzirom na navedeno, zahtijevamo da se sve raspoložive policijske snage, kao i snage drugih sigurnosnih službi stave na raspolaganje i u funkciju prioritetnog utvrđivanja počinitelja ovog podmuklog i kukavičkog napada na policiju.Mora se poslati jasna poruka svima kako takvo ponašanje u Hrvatskoj nije dobrodošlo i ne prolazi. Stoga se na ovakav izazov mora odmah i najoštrije odgovoriti svom snagom represivnog aparata”, poručuju iz Sindikata policije Hrvatske.

RSS