NAKON MOSSADA I SHIN BET FINANCIRA IZRAELSKE STARTUPOVE

Wikipedia

Izraelska sigurnosna agencija Shin Bet  organizirala je natjecanje 100 startupova kako bi pronašla nova  nekonvencionalna rješenja u području umjetne inteligencije, prediktivne analitike , automatskog skeniranja podataka i otkrivanja lažnih vijesti.

Svaki od sedam finalista osvojio je nagradu od 50.000 dolara za razvoj odgovora na zadatke koje je postavio Shin Bet , a uključuju protušpijunažu, protuterorizam i sigurnost izraelskih vladinih dužnosnika i diplomatskih misija u inozemstvu.

„Ovaj potez odražava naše shvaćanje da postoje ljudi koji možda nemaju osobnost ili vještine za zapošljavanje u vladinim institucijama, ali imaju potpuno  novi pristup i tehnologije koje bi smo rado željeli imati, izjavio je glasnogovornik Shin Beta za Reuters.

Shin Betovo približavanje privatnom sektoru, dolazi nakon poteza Mossada, izraelske izvještajno-sigurnosne agencije za djelovanje u inozemstvu,  koji je prošle godine  osnovao  fond kako bi financirao projekte do 2 milijuna šekela ili 548.000 dolara po projektu.

DBO / Foto:Logo Shin Bet