Na Policijskoj akademiji održan trening sigurne vožnje

MUP RH

Zaljubljenici u vožnju mopedom i motociklom svake godine čekaju povoljnije vremenske prilike kako bi svoje limene ljubimce izvezli na prometnice. Međutim, brzina koju mogu postići, činjenica da zbog veličine nisu na cesti uočljivi kao ostala vozila i vozači, ali i brojni drugi faktori dovode ih u situacije u kojima dolazi do prometnih nesreća. Kako bi uživali u sigurnoj vožnji i smanjili rizik sudjelovanja u prometnoj nesreći i ove je godine organiziran trening sigurne vožnje na Policijskoj akademiji.

Na treningu kojeg je organizirala Uprava policije u suradnji sa Policijskom akademijom sudjelovalo je 60 sudionika s ciljem usvajanja potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje u prometu te njihovo što manje stradavanje.

Svladavanja programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti provodili su instruktori vožnje Policijske akademije.

Praktičnom dijelu treninga prethodilo je edukativno predavanje o motociklistima sudionicima prometa koje je održao policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa Darko Grac.

U predavanju je iznio brojne statističke podatke koji su ukazali na prilično nepovoljnu sliku sigurnosnog aspekta sudjelovanja vozača mopeda i motocikala u prometu.

Istaknuo je kako su motociklisti jedna od najnediscipliranijih kategorija sudionika u prometu što se iskazuje kroz grubo kršenje prometnih propisa, vožnju prije stjecanja prava, vožnju bez zaštitne kacige, vožnju neispravnih, tehnički nepregledanih i neosiguranih vozila i sl.

RSS