CMKS : Devijantno ponašanje na radnom mjestu i unutarnje istrage

Devijantno ponašanje CMKS 2021

Nije toliko teško razumjeti zvjezdani svemir koliko je teško razumjeti ponašanje drugih ljudi, nekada davno je isticao Marcel Proust.

Upravljanje devijantnim ponašanjem zaposlenika na radnom mjestu i unutarnje istrage, naziv je modula kojeg su polaznicima HUMS-ova programa certificiranja menadžera korporativne sigurnosti (CMKS) održali Izv.prof.dr.sc. Irena Cajner Mraović, i dr.sc. Darko Dundović.

„U organizacijama je potrebno stvoriti  organizacijsku kulturu netolerantnu prema devijantnim ponašanjima uz visoku razinu profesionalnog integriteta svakog dionika organizacije. Iznimno je važno da menadžeri sigurnosti postanu sposobni za primjenu širokog činjeničnog stanja o devijantnom ponašanju i razumijevanja porijekla devijantnog ponašanja ali i područja prevencije devijantnog ponašanja“, istaknula je Cajner Mraović.

Polaznici su se upoznali s različitim oblicima devijantnoga ponašanja kao i ključnim konceptima objašnjenja različitih oblika devijantnoga ponašanja.

Pravo je svake kompanije da sama istražuje postupanje zaposlenika i ugovornih partnera radi otkrivanja nepridržavanja poslovnih procedura odnosno zabranjenih radnji u sklopu svojeg poslovanja, istaknuo je Dundović.

Polaznici su upoznati sa indikatorima ponašanja, osobnim čimbenicima i organizacijskim čimbenicima naspram unutarnjih prijetnji, ali i mogućnostima djelovanja zaposlenika kao sigurnosnih senzora i sakupljača informacija.

Program Certificiranja Menadžera Korporativne Sigurnosti podržava HEP d.d.

DBO/ Foto:Svijetsigurnosti.com