Ministar turizma zadovoljan radom Stožera sigurnosti u turizmu

MUP RH

Ministar turizma Gari Cappelli je, u srijedu 22. kolovoza, u sklopu radnog posjeta Zadru i Zadarskoj županiji, posjetio i Policijsku upravu zadarsku, u kojoj je sjedište Stožera za provedbu mjera sigurnosti u turizmu u sezoni 2018. te Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka.

Zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez ministra i druge goste upoznao je s radom stožera koji je osnovan ove godine, kao dio ukupnih aktivnosti koje policija provodi u pripremi i provedbi turističke sezone. Dražen Vitez pojasnio je način prikupljanja podataka o svim relevantnim događajima te odgovora na konkretne izazove, kako policije, tako i svih drugih partnera u ovom projektu. Iznio je i osnovne sigurnosne pokazatelje u prometu, kriminalitetu i borbi protiv požara koji pokazuju kako je osnivanje stožera bilo nužno i opravdano.

Nakon što se upoznao s radom stožera ministar Cappelli zahvalo se svim članovima stožera, policijskim službenicima, ali i pripadnicima vatrogastva, vojske i drugim žurnim službama na naporima koje čine kako bi Hrvatska ostala jedna od najsigurnijih destinacija na svijetu. Naglasio je kako je njegovo ministarstvo aktivno sudjelovalo u pripremama za sezonu te to namjerava činiti i u buduće.

Radni posjet nastavljen je u Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka gdje je gostima rad centra predstavila voditeljica Mirna Kovač Bašić (na slici). U predstavljanju je istaknula kako je prioritet rada centra zaštita državne granice na moru, no centar daje svoj doprinos i u akcijama traganja i spašavanja te sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela, prvenstveno vezanih uz krijumčarenje.

RSS