Ministar Krstičević primio novozaposlene državne službenike

MORH/J.Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima u ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine primio je novozaposlene državne službenike i namještenike u Ministarstvu obrane. Sastanku je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Među više od 2000 osoba, koliko ih se prijavilo na posljednjem javnom natječaju za prijem u državnu službu, kroz više krugova selekcije odabrana su 63 državna službenika i namještenika.

„Dolaskom u Ministarstvo obrane postali ste dio naše obitelji i dio zajedničkog tima Ministarstva obrane  i Oružanih snaga, čija je glavna zadaća izgradnja i unaprjeđenje pobjedničke Hrvatske vojske. Očekujem od vas da ćete između ostalog, poštovati ovu instituciju i ljude koji su stvarali našu domovinu“, poručio je ministar novozaposlenim djelatnicima, naglasivši kako se pred njima nalaze novi izazovi koji zahtijevaju odgovoran i predan rad te kako očekuje njihov aktivan doprinos i konkretne prijedloge.

„Gledajući vas, vidim kako ste sjajan spoj mladosti, znanja i iskustva, upravo ono što nam je potrebno u Ministarstvu obrane. Čovjek je najvrjedniji dio svakog sustava, državni službenici i namještenici, vojnici, dočasnici i časnici naša su najveća vrijednost, zato ću biti prvi koji će se i dalje boriti za vaša prava i položaj“, kazao je ministar i zaključio: „Samo jedan ambiciozan i odgovoran čovjek može puno toga promijeniti, sada zamislite što vas 63 može učiniti u sustavu.“

Izrazivši uvjerenje kako će upravo spoj mladosti i iskustva te novih ideja i različitosti pridonijeti poboljšanju radnih procesa, zaželio im je uspješan rad u Ministarstvu obrane. Tom prigodom ministar Krstičević zahvalio je i svim djelatnicima Ministarstva obrane koji su sudjelovali u ovom, kako je kazao, zahtjevnom postupku.

Novozaposlenim državnim službenicima i namještenicima obratio se i pomoćnik ministra za ljudske potencijale Zoran Piličić. „Današnji dan pravi je početak vašeg profesionalog razvoja, strpljivo ste surađivali u ovih šest mjeseci i moram reći kako vjerujem da ćete svojim znanjem i zalaganjem, radom i kvalitetom ostvariti svoje ciljeve“, rekao je Piličić, dodavši kako je upravo ministar Krstičević bio najveći zagovaratelj novih zapošljavanja. Naime, zadnji prijem ovolikog broja ljudi u Ministarstvo obrane bio je 2009. godine.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane RH 8. rujna 2017. godine raspisalo je natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme na temelju članka 45. Zakona o državnim službenicima, članaka 2. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi, a na temelju Plana prijama u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2017. godinu.

RSS