Menadžeri sigurnosti kreću u izgradnju ‘Hrvatske kuće sigurnosti’

Ante Perčin, Zdravko Prša, Robert Miljanović na HDS 2019.

Na marginama nedavno održanih Hrvatskih dana sigurnosti 2019. u Opatiji, započeli su razgovori između Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, Udruženja istražnih i zaštitnih djelatnosti pri HGK i Udruženja zaštitarske djelatnosti pri HUP-u, na izgradnji “Hrvatske kuće sigurnosti”.

Ideja je da zajednički promičemo sigurnost i razvoj, partnerstvo u sigurnosti, domovinsku sigurnost kroz „Hrvatsku kuću sigurnosti – Croatia House of security“. Zajednička kuća bi  na najbolji način spajala  partnerstvo između korporativne, privatne i javne sigurnosti, te akademske zajednice i gospodarstva, kroz sustavnu prezentaciju značaja sigurnosti za razvoj gospodarstva i zajednice uopće, ističe Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Hrvatsko gospodarstvo, kao i druge institucije i do sad su koristile sigurnost kao snažnu komponentu uspješnog poslovanja i izgradnje pozitivnog imidža Hrvatske kao sigurne zemlje. Vjerujemo da kroz “Hrvatsku kuću sigurnosti” možemo ostvariti sinergiju i sustav koji bi u konačnici donio prepoznatljivi rezultat, kazao je Ostojić.

DBO/ Foto: HUMS