Medvedev upozorio: Riskirate globalnu nuklearnu katastrofu

Dmitry Medvedev upozorenje na globalnu katastrofu
Pixabay

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kazao je da kontinuirana opskrba Kijeva oružjem riskira globalnu nuklearnu katastrofu, ponovivši prijetnju nuklearnim ratom zbog Ukrajine.

Apokaliptična retorika Dmitrija Medvedeva smatra se pokušajem odvraćanja NATO vojnog saveza predvođenog SAD-om i zapadnih saveznika Kijeva od još većeg uključivanja u rat.

Najnoviji komentari Medvedeva, saveznika predsjednika Vladimira Putina slijede prošlotjedno Putinovo nuklearno upozorenje i njegove nedjeljne izjave u kojima se suočavanje Moskve sa zapadom smatra egzistencijalnom borbom za opstanak Rusije

“Naravno, upumpavanje oružja može se nastaviti… i spriječiti bilo kakvu mogućnost oživljavanja pregovora”, rekao je Medvedev u primjedbama objavljenim u dnevniku Izvestija.

“Naši neprijatelji upravo to rade, ne želeći shvatiti da će njihovi ciljevi sigurno dovesti do totalnog fijaska. Gubitak za sve. Kolaps. Apokalipsa. Gdje stoljećima zaboravljate na svoj bivši život, sve dok ruševine ne prestanu emitirati zračenje”, kazao je.

RSS