MANGO POMOGAO POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA U PRONALASKU 15 KILOGRAMA MARIHUANE

Mango pomogao u pronalasku 15 kilograma marihuane
PU zagrebačka

ZAGREB – Zagrebačka policija objavila je da je u ponedjeljak 10. travnja u popodnevnim satima uhićen mladić (27) koji se nalazio u osobnom automobilu audi A6 splitskih registracijskih oznaka te da je u vozilu pronađeno više od 15 kilograma marihuane. Iako nisu naveli identitet uhićenog, mediji su  vrlo brzo  saznali da se radi o Josipu Kerumu, nećaku bivšeg splitskog gradonačelnika i aktualnog kandidata za budućeg čelnika Splita Željka Keruma. – Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sesvete, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, kratko je priopćila zagrebačka policija.

Nakon ishođenja sudskog naloga, od strane policijskih službenika izvršena je pretraga navedenog vozila te je u prtljažnom prostoru pronađeno 15,8 kg biljne materije, droge tipa marihuana.

Osumnjičeni je uhićen zbog sumnje da u osobnom automobilu prevozi drogu – izvijestili su iz zagrebačke policije, navodeći da je auto pretražen na temelju sudskog naloga te da je u prtljažniku pronađeno “15 paketa ispunjenih marihuanom, sveukupne težine 15.828 grama”.

Zagrebačkoj policiji u detekciji droge u automobilu pomogao je službeni pas Carinske uprave – Mango.

DBO