KRSTIČEVIĆ JE UVJEREN: Povratak vojske u gradove potaknut će ekonomski razvoj

OSRH/ S. Brigljević

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvima posjetili su Varaždinsku županiju.

Ministra Krstičevića s izaslanstvom primio je župan Varaždinske županije Radimir Čačić s predstavnicima Varaždinske županije, saborski zastupnici te predstavnici lokalne uprave i samouprave, a na sastanku se razgovaralo o povratku vojske u varaždinsku vojarnu te o drugim nekretninama koje koriste Oružane snage RH na tom području.

U okviru posjeta izaslanstva su obišla vojarnu “Ivan V. Drašković” u kojoj je planiran skori povratak Oružanih snaga RH. Naime, povratak bojne “Pume” Gardijsko oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske iz Našica u Varaždin, planiran je za 2018. godinu, dok će krajem 2019. biti završena većina radova u vojarni.

„Povratak vojske u Varaždin je posebno važan jer na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. To ima i poseban, povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade“, istaknuo je ministar Krstičević te rekao kako su Pume zaslužile vratiti se u Varaždin.

U tom kontekstu, ministar je rekao kako se ovaj tjedan u Kninu obilježava 22. obljetnica vojno redarstvene operacije Oluja te istaknuo da su upravo Pume zajedno s 4. gardijskom brigadom, s Paucima u vojno redarstvenoj operaciji Oluja prve ušle u Knin, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade. “Ovaj tjedan slavimo 22. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja. 4. i 5. kolovoza bit ćemo u Kninu, gdje sa svim građanima želimo dostojanstveno i ponosno proslaviti ovaj važan dan”, zaključio je ministar Krstičević.

U sklopu posjeta, na Gradskom groblju Varaždin u Varaždinu, izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima Varaždinske županije, priopćeno je iz MORH-a.

RSS