Klinika Svjetlost prva u Hrvatskoj uvela dezinfekcijski tunel u svrhu sprječavanja širenja COVID-19

Dezinfekcijski tunel

Klinika Svjetlost kao vodeća privatna oftalmološka institucija uvijek stavlja sigurnost pacijenata na prvo mjesto te je prva u Hrvatskoj uvela sustav tunela za dezinfekciju u svrhu sprečavanja širenja novog korona virusa.

U suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom njemačkom tvrtkom Bauerfeind, Klinika Svjetlost postavila je prvi tunel za dezinfekciju s funkcijom raspršivanja dezinficijensa. Radi se o sasvim novom konceptu uređaja kakav se počinje primjenjivati na velikim zračnim lukama diljem svijeta u svrhu sprječavanja i širenja zaraznih bolesti s posebnim naglaskom na aktualnu bolest COVID-19.

Radi se o automatiziranom sustavu koji je izrađen po međunarodnom standardu za sigurnost pacijenata i posjetitelja. Uređaj je jednostavan za korištenje i u samo 7 sekundi automatski isporučuje dezinficijens visoke učinkovitosti u svrhu brze i učinkovite dezinfekcije.

Naime, čak i ako osoba nosi masku kojom se sprječava kapljični prijenos virusa čestice virusa mogu se nalaziti na našoj koži ili odjevnim predmetima. U slučaju da osoba nije zaražena njena odjeća, obuća, te osobne stvari mogu poslužiti kao prijenosni medij za infekciju- npr. osoba je na drugom javnom ili privatnom mjestu bila izložena virusnim česticama koje ostaju na odjeći i mogu se prenijeti na druge ljude ili stvari unatoč higijeni ruku. Prolaskom kroz dezinfekcijski tunel 10 mlaznica isporučuje visoko efikasno dezinfekcijsko sredstvo koje ubija bakterije i viruse, uključujući i novi koronavirus, unutar samo nekoliko sekundi.

Ovom suradnjom Bauerfeinda i Klinike Svjetlost ostvaruju još viši standard zaštite pacijenata i posjetitelja kako bi bez straha od zaraze mogli pristupiti dijagnostičkim i terapijskim postupcima u Klinici Svjetlost.

Vrijednost ovog uređaja u kojem se nalazi spremnik od 30 litara, što je dovoljno za 2800 raspršivanja, iznosi oko 4.000 eura. Uređaj je idealan za poslovne subjekte s velikim brojem posjetioca kako bi se spriječilo širenje virusa, COVID-19.

 

DBO/ Foto: svjetlost.hr