KARIJERE: Hrvatska ima prvu direktoricu korporativne sigurnosti

Ivana Werft je nova direktorica korporativne sigurnosti Hrvatskog Telekoma

Uprava Hrvatskog Telekoma imenovala je Ivanu Werft direktoricom korporativne sigurnosti. Time je Ivana postala prva žena koja obavlja poslove direktorice korporativne sigurnosti u Hrvatskoj.

Na poziciju direktorice korporativne sigurnosti Ivana dolazi iz Deutsche Telekoma u kojem je radila posljednje tri godine na poslovima RP ERM menadžera.

„Sve više žena je u korporativnoj sigurnosti, o čemu svjedoče i članice Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Ali, Ivana je prva žena imenovana na poziciju direktorice korporativne sigurnosti, na čemu čestitamo i želimo uspjeh. Uprave korporacija prepoznaju vrijednost žena i njihovu sposobnost da združuju članove timova u ostvarivanju dobrobiti za sve dionike korporacija.  U svakom slučaju uključivanje većeg broja žena u sektor korporativne sigurnosti u Hrvatskoj nije pitanje rodne ravnopravnosti već je to odgovornije ponašanje uprava u kadroviranju sposobnih, talentiranih i kreativnih profesionalaca“, komentirao je Ivanino imenovanje Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Ivana je magistrica prava sa dugogodišnjim iskustvom u HT-u. Obavljala je poslove savjetnice za korporativne pravne poslove, voditeljice projekata BCM-a, i dr.

Ivana je od 2001. do 2004. godine obavljala poslove tajnice Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Vlade RH.

Tomislav Meštrović, dosadašnji direktor korporativne sigurnosti HT-a od 01. siječnja 2020. je preuzeo poziciju direktora korporativne sigurnosti u CROATIA osiguranju d.d.

DBO / Foto: Screenshot LinkedIn