Josip Pokrajčić – Novi hrvatski policijski časnik za vezu u Europolu

MUP RH

Policijski službenik Josip Pokrajčić danas, 1. prosinca, započeo je s četverogodišnjim mandatom policijskog časnika za vezu u Europskom policijskom uredu za provedbu zakona – Europolu.

Josip Pokrajčić stručni je specijalist kriminalistike. Srednju policijsku školu završio je 1999. godine kada svoja prva policijska iskustva stječe u I. zagrebačkoj policijskoj postaji gdje radi kao policajac i detektiv do 2008. godine. Sljedećih pet godina, do 2013., radi u Odjelu kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, kao policijski službenik i vođa grupe nakon čega karijeru nastavlja u Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb.

Josip Pokrajčić treći je hrvatski policijski časnik za vezu u Europolu. Prije njega to su bili Blaž Mamuza i Stellan Petrić.

Europski policijski ured (Europol) agencija je EU-a za provedbu zakona čija je zadaća pomagati tijelima za provedbu zakona u državama članicama EU-a i tako doprinijeti sigurnosti Europe. Osnovan je 1999. godine, a sjedište mu je u Haagu.

RSS