JESU LI GRAĐANI U OPASNOSTI? Sindikat tvrdi da nam kronično nedostaje policajaca

Sindikat tvrdi da nam kronično nedostaje policajaca
MUP RH

Sindikat policije Hrvatske upozorio je na nedostatak policijskih službeniha u Hrvatskoj. Jedan od eklatantnih primjera, tvrdi SPH, su i silne gužve na graničnim prijelazima kojima su glavni razlog nova pravila ulaska u šengenski prostor ali i nedostatak policijskih službenika.

“Kada ste zadnji put vidjeli policijskog službenika u odori ili da policijska ophodnja prolazi vašim kvartom ili naseljem bez obzira da li se radi o izlasku na intervenciju? Prevencija treba biti temelj za sigurnost građana, a trenutno zbog „administrativnih“ problema oko prijema novih službenika, kao i nabave novih policijskih vozila ona se ne može provoditi u potpunosti na zadovoljstvo i sigurnost svih građana.

Ministarstvo unutarnjih poslova je „obučilo“ oko 170 novih policijskih službenika koji su već davno trebali početi raditi, no međutim ovaj put nije problem u Ministarstvu unutarnjih poslova već je problem u našoj neobičnoj, u najmanju ruku, glupoj proceduri odobrenja zapošljavanja novih državnih službenika, zbog čega je moguće da samo jedno državno tijelo ne odradi propisanu proceduru i time onemogući prijamnasušno potrebnih policijskih službenika ili bilo kojeg drugog zaposlenika u državnoj službi.

Napominjemo i da je planirani broj za prijem policijskih službenika nedovoljan za normalnije funkcioniranje policije ali bi definitivno pomogao osobito u ovakvim situacijama poput problema na graničnim prijelazima.

Ovim putem pozivamo Vladu RH da pod hitno donese plan prijema u državnu službu te primi u radni odnos traženi broj policijskih službenika obzirom da u MUP-u svakim danom ima sve manje i manje policijskih službenika pošto jedni odlaze u mirovinu, a dio ih čak i daje otkaze (zbog malih plaća) i odlaze u inozemstvo u potrazi za „boljim životnim i radnim uvjetima“, navode iz Sindikata policije Hrvatske.

“Poštovani iz Vlade RH, tko vas pri dolasku na posao dočekuje na ulazu u zgradu Vladu? Mislimo da su ti ljudi zaslužili malo više brige za njih ali i sve njihove kolege jer oni brinu o Vašoj sigurnosti ali, što je najvažnije, i sigurnosti svih naših građana. Država se ne smije ponašati poput noja, duboko zabijajući glavu u pijesak i ne razmišljajući što se događa u njezinom okruženju, dakle terorizam, ilegalni imigranti itd., ne stavljajući kao prioritet brigu o sigurnosti života i imovine svojih tj. naših građana koja se jedino može osigurati kroz dovoljan broj dobro educiranih i opremljenih policajaca. Ne bismo željeli da se kod nas nešto prvo dogodi da bi odgovorni shvatili da su policajci jedan od stupova države i koji su uvijek vjerni bez obzira što im država često nije majka nego maćeha. I na kraju, koga se prvo zove kada nastane problem? POLICIJU.

Dragi građani, zahvaljujemo na razumijevanju i nemojte misliti da širimo histeriju nesigurnosti nego jednostavno prezentiramo prave činjenice”, poručuju iz SPH.

RSS