JEDNA OD NAJBOLJIH TENISAČICA SVIJETA TRAŽI: ‘Učinite nešto za veću sigurnost igrača na terenu’

prtsc Youtube/Tennis Channel
Elina Svitolina, peta tenisačica svijeta, reagirala je na ozljedu protivnice Mihaele Buzărnescu na WTA turniru u Montrealu.
Naime, Buzarnesku se ozlijedila u trećem setu dvoboja sa Svitolinom, kada je u pokušaju da stigne jednu lopticu, nezgodno stala i stradao joj je skočni zglob.Ostala je na terenu u suzama, a potom je stadion napustila u kolicima. 

“Odmah sam vidjela da je u pitanju izuzetno ozbiljna povreda. Bila sam šokirana, ona je patila zbog bolova. Nisam znala šta da radim”, rekla je Svitolina. Ukrajinka je dodala da postoje rješenja za povećanja sigurnosti igrača na terenu.

“Mislim da bi uvijek kraj terena trebalo biti nekoliko ljudi koji imaju medicinsko znanje jer sudac i ja nismo znali šta da radimo u ovakvoj situaciji, kada je ozljeda bila izuzetno ozbiljna”, rekla je  Svitolina.

U tome bi mogli sudjelovati i sami tenisači, kada bi bili malo više educirani. “Možda bi igrači trebali pohađati određene tečajeve ili nešto slično kako bi znali ponašati se u ovakvim situacijama. Na primjer, šta da je neko doživio srčani udar? Morate reagirati u idućoj minuti, a ne da svi čekamo pet-šest minuta da neko od liječnika stigne”, dodaje trenutno peta tenisačica svijeta.

Za kraj, ponovila je da je tenis često previše naporan zbog mnogih putovanja, dugih mečeva. “Pod stalnim smo pritiskom cijelo vrijeme, a i uvjeti znaju biti teški. Ako je jako toplo, ne znate što vam se može dogoditi. Mislim da se sve to mora popraviti”, zaključila je Svitolina.

RSS