Jako nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar dizao krovove, rušio stabla

Pixabay

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je kako je grmljavinsko nevrijeme večeras zahvatilo više županija.

Tako je Županijski centar 112 Varaždin zaprimio više dojava građana vezanih uz olujno nevrijeme koje je oko 20 sati zahvatilo varaždinsko područje. Nevrijeme je uzrokovalo pad drveća i električnih stupova, a područje uz granicu sa Slovenijom zahvatila je slaba tuča.

Nevrijeme je zahvatilo i zagrebačko, te samoborsko područje. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više desetaka dojava o padu granja i drveća na ceste, a u Samoboru je uslijed jakog vjetra dignut krov zgrade.

Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom koja je intenzivno padala desetak minuta zahvatilo je u večernjim satima i područje Međimurske županije. Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je dojave o srušenom stablu na prometnicu, dok dojava o štetama nema.

Županijski centar 112 Krapina primio je nekoliko dojava zbog olujnog vjetra i jake kiše koja je zahvatila područje Krapinsko – zagorske županije. Zaprimljeno je 7 dojava o srušenim stablima na prometnice i vodove električne energije, a u Klanjcu i Humu na Sutli je olujni vjetar dignuo krovove s obiteljskih kuća.

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava o posljedicama nevremena, radilo se o padu stabala na prometnice i na telefonski vod te oštećenom stupu dalekovoda (u kvaru je 10kV dalekovod Podgarić). Na terenu su pripadnici JVP Bjelovar, HEP Elektre Križ i djelatnici Poduzeća za ceste Bjelovar. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

RSS