Izgleda da bi zamrzavanje sumnjive imovine u kaznenim postupcima moglo postati još jednostavnije

prtsc

Među glavnim temama nakon novogodišnje stanke u Europskom parlamentu ovog je tjedna zamrzavanje imovine u kaznenom postupku.

U četvrtak Odbor za građanske slobode i pravosuđe glasuje o novim pravilima koja će pojednostavniti postupak zamrzavanja imovine ili osiguranju dokaza u kaznenom postupku. Novim prijedlogom želi se ubrzati postupak kod borbe protiv financiranja terorizma i organiziranog kriminala.

Posebni odbor za terorizam danas je razgovarao s ravnateljem Agencije za temeljna prava Michaelom O’Flahertyem i francuskim javnim tužiteljem Jacques Toubonom. Raspravljalo se o poštivanju prava usred provođenja protuterorističkih mjera.

 Prijedlog Europske komisije postavlja nove granice za korištenje endokrinog disruptora bisfenola A u lakovima i premazima koji su u kontaktu s hranom. O njemu će Odbor za zaštitu okoliša i javno zdravstvo glasati u četvrtak. Već 2016. Parlamwent je zatražio potpunu zabranu upotrebe tog kemijskog spoja u materijalima koji dolaze u dodir s hranom.

 Klubovi zastupnika okupljaju se tijekom tjedna kako bi dogovorili zajednička stajališta za nadolazeće plenarno zasjedanje u Strasbourgu kada će Bugarska predstaviti prioritete za idućih šest mjeseci, a raspravljat će se i o prosinačkom samitu s fokusom na Brexitu.

 

RSS