HUMS pokreće ambiciozni projekt mentorstva

HUMS pokreće mentorstva
Upravni odbor HUMS-a: Dražan Kordić, Bernard Topić, Alen Ostojić, dr.sc. Đuro Črnjak, Alen Delić, Katija Kramarić, Maja Pavelić Opuhač, Dinka Rajčić

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti pokrenula je projekt  „Mentorstvo kao oblik networkinga među članovima HUMS-a i Alumni kluba Certificiranih Menadžera Korporativne Sigurnosti (CMKS)“.

Pokretanjem projekta „Mentorstvo kao oblik networkinga među članovima HUMS-a i Alumni kluba CMKS-a“, želi se istaknuti važnost mentorstva za mlade stručnjake sigurnosti kojima je potrebna potpora u karijeri.

Cilj projekta je podići svijest mladih članova HUMS-a o važnosti mentoriranja te im omogućiti daljnji profesionalni razvoj i napredovanje. Osnažiti ćemo ih da se i sami počnu ponašati kao lideri koji su spremni na sebe preuzeti neke od najvažnijih upravljačkih funkcija u području sigurnosti, istaknuo je Alen Ostojić, CSO; CMKS; CMS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Kako saznajemo trenutno je u fazi izrada baze mentora, nakon čega slijedi specijalistički program edukacije  modul „Mentorstvo i coaching“ i uručivanje certfikata mentora Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

U završnoj fazi, a plan je da to bude oko 1. svibnja 2021. slijedi poziv  mladim stručjacima sigurnosti da iz baze mentora izaberu svog mentora, odnosno da postanu dio ovog jedinstvenog projekta te na taj način ostvare svoje ciljeve brže i kvalitetnije uz potporu poslovno afirmiranih članova Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koji su neprocjenjivo radno iskustvo stjecali u uglednim domaćim i međunarodnim korporacijama, policiji, obavještajnoj zajednici.

PO/ Foto: Davor Denkovski / HUMS