Hrvatska policija obavijestila je grčku o dolasku navijača Dinama. Tko je zakazao?

screenshot Youtube

Nakon tragičnih navijačkih izgreda u Ateni uoči susreta AEK-a i Dinama u kojima je jedan navijač ubijen, a više ih je ozlijeđeno oglasila se i hrvatska policija. Kažu da su sve relevantne informacije poslali grčkim vlasima još 4. kolovoza.

“Hrvatska policija je 4. kolovoza sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu.

Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu”, poručili su iz Ravnateljstva policije dodajući kako u ovom trenutku nemaju povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti.

RSS