Doha: Pametnim kacigama i antivirusnim robotima protiv COVID-19

Saudijska Arabija okončala svoju ulogu u katarskoj blokadi
Pixabay

Međunarodna zračna luka Doha Hamad (HIA) uvela je nove mjere sigurnosti, koje uključuju je inteligentnu tehnologiju, robote i provjeru temperature, kao dio novih mjera borbe protiv koronavirusa, uoči dolaska sve većeg broja međunarodnih posjetitelja.

Smart Screening kaciga s ugrađenim zaslonom povećane stvarnosti omogućava aerodromskom osoblju da snima i analizira temperaturu posjetitelja pomoću infracrvenog toplinskog snimanja i umjetne inteligencije.

Posjetitelji zračne luke također će vidjeti potpuno autonomne robote koji emitiraju koncentriranu UV-C svjetlost kako bi uklonili većinu zaraznih mikroorganizama.

Katarska zračna luka također će provoditi mjere kojima će osigurati da se posjetitelji u svakom trenutku drže na udaljenosti od 1,5 metara, a u smislu dezinfekcije, zračna luka uložila je u ultraljubičaste tunele za dezinfekciju kako bi očistila svu prijavljenu prtljagu – odlazak, dolazak i transfer.

Više o novitetima koji se razvijaju kako bi se poboljšala sigurnost ljudi tijekom putovanja zrakoplovom pročitajte ovdje.

PO/Foto:Pixabay