Gordan Bosanac: Zagreb je siguran grad!

Gordan Bosanac Jesmo li sigurni da smo sigurni
Svijetsigurnosti.com

Na HUMS TV YouTube kanalu pogledajte novu emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“.

Ovaj put, urednik i voditelj Alen Ostojić, razgovarao je s Gordanom Bosancem, mirovnim aktivistom, ekspertom za ljudsku sigurnost, ujedno gradskim zastupnikom „Možemo“ u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Koje to vrijednosti guraju čovjeka da bude mirovni aktivist? Zašto nije pobornik obveznog služenja vojnog roka? Zašto nije zadovoljan izgrađenim sustavom civilne zaštite u Hrvatskoj i ima li išta dobro u trenutnom sustavi civilne zaštite? Je li sustav domovinske sigurnosti zaživio u Hrvatskoj, neka su od pitanja s kojima je Alen otvorio razgovor s Gordanom.

U nastavku razgovora Alen je konstatirao da program ljudske sigurnosti platforme „Možemo“ za Grad Zagreb ističe potrebu stvaranja sigurna, otporna i solidarna grada. „Možemo“ je osvojio Zagreb, gospodin Tomašević je izabran ogromnim brojem glasova za gradonačelnika, u Gradskoj skupštini „Možemo“ ima skoro pa apsolutnu većinu. Sada ste gradski zastupnik platforme „Možemo“ u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, ujedno predsjednik Odbora za prevenciju urbanih rizika i sigurnost.

Nakon toga, Alen je Gordanu postavio set pitanja koja se odnose prije svega na Zagreb: Ima li Zagreb registar urbanih rizika? Je li crtao grafite na zagrebačkim pročeljima i što misli o grafitima? Je li Zagreb siguran grad? Imaju li građani pravo promatrati one koji promatraju njih? Zašto Zagreb nema Vijeće za građansku kontrolu video nadzora javnih površina?

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 3. siječnja 2022. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com